anniesfodmap - recept och pepp om IBS och FODMAP

Italiensk sallad

Hej!

För alla som följer bloggen lite vet att jag gjorde glass för ett par dagar sedan och igårkväll blev det premiär för smakning! Jag måste säga att jag blev väldigt nöjd denna gång. Det enda är att den inte har den krämiga konsistensen en köpt glass har. Om det i sin tur beror på felaktigt recept, dålig glassmaskin eller brist på artificiella tillsatser är ännu oklart. I vilket fall kommer jag undersöka saker närmre genom att mixtra lite med proportionerna i receptet och eventuellt tillsätta lite andra ingredienser. Detta är dock ett vidare projekt. Bilder, recept och utförligare recension på glassen kommer inom kort!

Idag tänkte jag istället ge er ett förslag på hur ni gör en enkel och snabb sallad för antingen en lätt lunch, förrätt eller som side-dish. Den är inspirerad av det italienska köket (som jag älskar), men men vanliga ingredienser de flesta har hemma. Enkelt blir ofta supergott. Om ni inte tror mig kan ni ju testa själva.

Ingredienser:

* Blandad sallad, jag hade svensk grönsallad och babyspenat

* Tomat

* Mozzarella

* Oliver

* Rökt skinka, jag hade kallrökt smörgåsskinka

* Olivolja med citron

* Svartpeppar

 

Gör så här:

Skär salladen i bitar, hacka tomat och mozzarella. Skär skinkan i bitar. Blanda allt i en skål eller på en tallrik. Ringla över olivolja och strö över svartpeppar.

 

Det är så skönt med helg! Har tagit paus från plugget idag och njuter av, kanske det sista, sommarvädret. Hoppas ni också kan koppla av och må bra. Det behövs ibland. Ta hand om er hörrni! Kram,

Annie

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas