anniesfodmap - recept och pepp om IBS och FODMAP

Hemmagjord vaniljglass

Hej!

Nu tänkte jag berätta om min första sats glass i min nyinhandlade glassmaskin. Jag gjorde det enkelt för mig första gången och gjorde samma recept som här, då jag gjorde glass utan maskin. Det är för övrigt ett väldigt bra grundrecept som jag starkt rekommenderar. Svårt att misslyckas med helt enkelt! Jag gjorde glassmeten kvällen innan och lät den stå i kylen över natten och helda dagen därpå. När jag sedan tog fram den för att göra glassen hade den tjocknat lite och luktade underbart vaniljigt. Sedan satte jag igång maskinen och hällde i smeten.

Resultatet blev en riktigt god vaniljglass. Konsistensen är bättre än då jag inte använde maskin. Om det beror på just maskinen, eller det faktum att jag inte lät smeten vänta ett helt dygn i kylskåp, vet jag inte. Kanske en kombination. I vilket fall är jag ärlig när jag säger att den här glassen är minst lika god som den du köper i butiken. Det enda som är lite sämre är att glassen är något hårdare när den stått i frysen länge. Det beror i sin tur förmodligen på alla konstiga tillsatser och insprutad luft som finns i köpt glass. Det kan jag leva utan. Det är bara att spola lite varmvatten på skeden och sedan skopa glass. Ingen fara med andra ord!

Allt som allt: det tar tid och planering att göra egen glass. I slutändan skulle jag dock säga att det är värt det. Du vet precis vad din glass innehåller, och du kan göra så att den innehåller precis vad du vill. Det är väl det allra bästa. Egen glass får 5/5. Kommer inte köpa glass på länge. Nu blir det istället laktosfri grädde som kommer inhandlas för att sedan omvandlas till underbar, krämig, laktosfri glass ♥︎

Det var lite svårt att få till en bild som såg god ut, men här ser ni i alla fall hur glassen ser ut när den är upphälld i ett glasspaket och legat i frysen i ca ett dygn. Fett god.

Jag planerar att göra nästa sats till helgen. Då blir det inte vanilj, utan något annat mer spännande. Om det blir lyckat får ni självklart veta! Kanske även visar om jag misslyckas, bara för att varna er att inte göra samma misstag, haha. Har ni några förslag på smaker? Shoot! Vill ha tips på glassar att göra. Eller tips på hur glassen blir extremt god. Allt är välkommet!

Ha en underbar dag finisar ♥︎ Kram,

Annie

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas