anniesfodmap - recept och pepp om IBS och FODMAP

Fried quinoa med lax

Hej!

Just nu är det mycket med plugget då allt drar igång, alla böcker ska inhandlas och en försöker komma in i pluggtänket igen efter sommaruppehållet. Tur att jag har lite recept på lager som ni kan få när jag för tillfället endast äter matlådor. Här kommer en snabb lunch jag gjorde för ett tag sedan. Nyttig, supergod, FODMAP-fri och snabb. Kan det bli bättre? Nope. Jag har inte så mycket mer att säga än att det även passar perfekt som matlåda, så varför inte göra några portioner extra? Jag inspirerar mig själv just nu och funderar på att laga något liknande snart att fylla frysen med. Allt-i-ett-mat är helt klart det bästa när det kommer till matlådor. Och här är ett praktexempel på när det är blir riktigt gott. Superwin!

Ingredienser:

* 2 portioner quinoa

* Olja till stekning

* En laxfilé á 125 g (eller två om ni vill)

* En näve haricots verts

* En näve babyspenat

* En soltorkad tomat

* En bit gurka

* Ingefära

* Sesamfrö

* Salt, svart- och vitpeppar, socker

* Ett ägg

 

Gör så här:

Koka quinoan enligt anvisningarna på förpackningen.

Hacka gurkan och den soltorkade tomaten, bryt haricots verts i bitar, riv en bit ingefära fint. Stek tillsammans med babyspenaten och sesamfrö i olja en het stekpanna. Skär laxen i tärningar. Häll i den och quinoan i pannan och vrid ner värmen något. Krydda. När laxen börjar bli klar knäcker du ett ägg över och rör runt så att inte ägget steks, utan att allt får en krämig konsistens.

 

Jag är helt uppe i varv just nu. Har hållt igång hela dagen och måste sätta mig i soffan, äta och försöka pusta ut. Jag skulle inte kalla mig stressad, men det är en liknande känsla och magen reagerar så klart lite extra på allt en äter när kroppen och huvudet inte vilar. Ikväll ska jag försöka varva ner och vara snäll mot magen. Har ni några bra tips på hur magen kan lugnas på bästa sätt? Berätta gärna om era erfarenheter! Imorgon väntas mer föreläsningar och mer plugg. Det har bara börjat nu... Puh.

Ha en fin kväll allihop ♥︎ Kram,

Annie

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas