anniesfodmap - recept och pepp om IBS och FODMAP

FODMAP-fria köttbullar

Hej!

ÄNTLIGEN! Väntan är över! Nu kommer världens enklaste och bästa recept på helt FODMAP-fria köttbullar! Shout it out! 

Vet inte varför jag väntat så länge, jag har helt enkelt glömt att ta kort på köttbullarna innan de är uppätna. Vilket precis höll på att hända även denna gång. Kom nämligen på att jag måste fota och lägga upp på bloggen liiite för sent, men här är i alla fall några stycken bullar som fanns kvar medan jag ryckte fram kameran. Text är överflödig. Det här är köttbullar

Ingredienser:

* 400 g blandfärs

* 2 st morötter

* 2 msk laktosfri grädde

* 1 ägg

* Salt, svart- och vitpeppar

 

Gör så här:

Skala och finriv morötterna. Blanda köttfärs, rivna morötter, grädde, ägg och kryddor i en bunke. Rör om ordentligt så att alls blandas väl. Rulla bollar med händerna och stek i rikligt med smör (- och rapsolja). Se till att de blir stekta runt om och igenom. Servera till vad som helst eller ät som de är. MUMS!

 

Aaaah, vem gillar inte hemmagjorda köttbullar? Jag är helt ärlig när jag säger att jag aldrig under hela min tid som student (och det är ganska många år nu) har köpt färdiga köttbullar. Jag må vara ganska unik, men nej tack. Ska det vara köttbullar så ska det vara hemmagjorda köttbullar. Tror inte det finns FODMAP-fria köttbullar att köpa färdiga heller. Jag vet inte, har inte tittat. Skulle ändå rulla egna alla dagar i veckan före färdiga. Så. Himla. Gott.

 

Ha det fint hörrni, och ät för sjutton gubbar inte köpeköttbullar! Kram,

Annie

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas