anniesfodmap - recept och pepp om IBS och FODMAP

Dipp till chips, grönsaker eller sås till grillat

Hej!

Jag vet att jag nämnt det förr, men det tål att nämnas igen. Att hitta FODMAP-vänliga såser till exempelvis kött kan vara väldigt svårt. För att inte tala om snudd på omöjligt om en letar färdiga såser i affären. Jag har tidigare tipsat om denna sås som passar perfekt till grillat, och den här som passar till fisk och skaldjur. Idag tänkte jag ge er en lite mer anpassningsbar sås som passar både till dipp och som sås till mat. Ett tips är ha lite starkare kryddning om du ska dippa i den, vilket inte jag tycker behövs om den äts till mat eftersom maten ska ta överhanden i det sistnämnda fallet. Det är så klart en smaksak.

Just den här såsen hade vi till tapas och passade superbra till bland annat kycklingspetten jag visade här om dagen. Men som sagt, du kan lika väl ha den till chips! Eller varför inte först äta den till mat för att sedan bära med dig den till tv-soffan och fortsätta äta den till chips eller grönsaksstavar. Om det är något kvar av den vill säga.

Ingredienser:

* 3 dl laktosfri crème fraîche, gräddfil, yoghurt eller liknande

* 2 msk tomatpuré

* Salt, peppar, socker

* Paprikapulver, chiliflakes, spiskummin, cayennepeppar, oregano

 

Gör så här:

Blanda allt i en skål och smaka av med kryddor. Det krävs ganska ordentligt med kryddning, så var inte rädd för att ösa på. Ju mer smak, desto godare!

 

Ha en fortsatt trevlig dag fina ni! Kram,

Annie

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas