anniesfodmap - recept och pepp om IBS och FODMAP

Baconlindade morötter

Hej!

Ibland är det enklaste det godaste. Så är det typ i detta fall. Vi gjorde, som sagt, tapas för ett tag sedan, och en av standardtapasen (?) är baconlindade dadlar. Eftersom dadlar är en röd FODMAP går denna tapas bort och vi lämnas utan denna baconlinade godhet. Självklart ger inte jag upp där utan funderar ut något annat som går att lindas i bacon. Sagt och gjort! Efter en stunds tänkande kom jag fram till att morötter borde gå fantastiskt att linda i bacon och köras i ugnen tills de blir sådär lagom mjuka, fortfarande med tuggmotstånd. Och om det blev gott! Bättre än dadlarna by far! Till och med min bror åt det, och han gillar inte ens tillagade morötter (knappt råa heller för den delen).

Summan av kardemumman: skit i dadlarna nästa gång du gör tapas. Rulla in morötter i bacon istället. Det blir både godare och hälsosammare. För att inte tala om helt FODMAP-fritt. Sa jag förresten att det var helt sjukt gott? 

 

Ingredienser:

* Morötter

* Bacon

 

Sätt ugnen på 225°. Skala morötterna och skär i stavar. Klipp baconen i halvor och linda dem runt morötterna. Lägg på bakplåtspapper på en plåt och ställ in i ugnen i ca 20-30 minuter, tills morötterna är perfekta och baconen fått lite färg. ÄT OCH NJUT!

 

Hoppas ni har en underbar dag allihop! Ett tips är att göra dessa små baconlindade morötter till ikväll och äta som de är eller dippa i tex den här dippen. Det är ju trots allt lill-lördag. Sköt om er finisar ♥︎ Kram,

Annie

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas