anniesfodmap - recept och pepp om IBS och FODMAP

Varm dryck med hallon och kokosolja

Hej!

Har ni haft en bra dag, trots det tråkiga vädret? Här har hela dagen gått åt uppsatsskrivande. Visst är det lite segt att sitta inomhus och skriva dagarna i ända, men idag har vi haft ett riktigt flow och fått ihop ganska många sidor juridisk analys. Efter en hel dag av hårt hjärnarbete är det alltid skönt att få komma hem, slappna av och äta. Det är inte alltid jag orkar laga någon ordentlig middag, men ibland kan kreativiteten och hungern kicka igång min matlagningsglada ådra. Igår var en sådan typisk dag, och idag var det halvbra. Dessa recept kommer förmodligen upp imorgon och till helgen när jag bearbetat recept och bilder. 

Ikväll bjuder jag på en varm och god FODMAP-fri dryck. Hade redan druckit två koppar te idag, så jag var sugen på något annat till middagen. Det har blivit lite av en vana att dricka te eller något annat varmt på kvällarna. Älskar verkligen att dricka varma drycker! Häller i mig flera koppar om dagen. Ikväll fick det bli en varm och len dryck gjord på lite laktosfri mjölk, kokande vatten, ett par hallon och en sked kokosolja. En liten hälsokick så där på kvällskvisten. Receptet hittar ni under bilden!

Ingredienser:

* 1/2 dl mjölk

* 3 hallon (frysta går bra)

* 1 tsk kokosolja

*Kokande vatten

 

Gör så här:

Häll mjölk och hallon i en mugg och värm i micron i typ 20 sekunder. Koka vatten i en vattenkokare eller på spisen under tiden. När vattnet kokat upp fyller du upp muggen med vattnet. Rör i en sked kokosolja. Låt svalna tills det är drickbart, rör om och njut!

 

Ni som också kör enligt FODMAP, vad dricker ni när ni är sugna på något varmt? Eller kallt med för den delen! Tycker det kan vara lite svårt när både kaffe och varm choklad går bort. Även svart och grönt te ska ju uteslutas. Kom gärna med tips! :)

Hoppas ni får en superfin kväll allihop ♥︎ Tagga fredag imorgon! Kram,

Annie

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas